laminált padló nappaliban és kutya

Hova ajánlott a laminált padló telepítése?

A laminált padló kiválóan alkalmas folyosókra, bejáratokhoz, étkezőkbe és nappalikba (mivel rendkívül tartós kopásrétege miatt ellenáll a nagy gyalogos forgalomnak és a karcolásoknak). Kiváló látványa miatt azonban tökéletesen alkalmas hálószobákba, családi szobákba és bizonyos esetekben a konyhába is.

A tartósságát nagyon fontos figyelembe venni a padló kiválasztásakor – különösen, ha összehasonlítja a laminált padló és a keményfa padló előnyeit és hátrányait. Kopásrétegének köszönhetően a laminátum gyakran tartósabb megoldás lehet.

Ez azt jelenti, hogy szinte bárhová elhelyezheti, ahová keményfát helyezhet – különösen a megmunkált keményfát. Mi pontosan a megmunkált keményfa? Ez egy többrétegű fa padlóburkolat, amely tömörfa furnér és nagy teljesítményű rétegelt lemez magját ötvözi. Ezáltal masszívabb és méretében stabilabb lesz (ezért vásárolhat szuper széles deszkafa padlót). A megmunkált fa mehet oda is, ahova a tömörfa nem – és a laminált padló is. De ha összehasonlítja a tervezett keményfa és a laminált rétegeket, akkor azt fogja találni, hogy a laminátum a tartósabb megoldás.

Bár a laminátumot hagyományosan nem vízálló opciónak gondolták, ez gyorsan változik. Az olyan termékek, mint a Mohawk’s RevWood, teljesen vízálló termékeket kínálva megváltoztatták a laminált játékot. Ez azt jelenti, hogy a laminált padlót ma már olyan helyekre is el lehet juttatni, ahova még a vízálló fa padlót sem, például a forgalmas konyhákba és fürdőszobákba!

Valójában az egyetlen olyan padló, amely versenyezhet a vízálló laminált padlóval ezen az arénán, az a a vízálló vinyl padló és néhány különböző típusú csempe. De ismét csak a legjobb fa kinézetű csempe felel meg a kiváló minőségű laminátum valósághű megjelenésének.

Minden arról szól, hogy megtaláljuk a legjobb padlót a munkához. Ha mérlegeli annak előnyeit és hátrányait, hogy a bambusz padlóburkolatot a laminátummal szemben helyezze be a bejárati ajtóknál, akkor dönthet úgy, hogy a laminátum a járható út. De ha a csempe és a laminált között dönt, hogy lecseréli a mosókonyha vagy a fürdőszoba padlóját, akkor a csempe lehet a bölcsebb megoldás.