hütő

Hűtő – elrendezés, ideális rendrakási, rendszerezési tippek

Nem tudom, hogy hallottál-e már Marie Kondo-ról? Ő egy japán hölgy, aki a rendrakás, rendszerezés művészetéről írt könyvet, illetve ennek a témának egy közismert alakja világszerte. Magyarországon is közkedvelt személyiségnek minősül azok között a coach-ok között, akik a rendszerezésre és az ezáltal kellemesebbé váló otthoni környezetre tanítják a hozzájuk érkezőket. A rendrakás fontos a közérzet javításában, az otthonunk átláthatóbbá tételében, a hosszú távú boldogság megőrzésében. Egy letisztult, rendezett otthon ugyanis sokkal többet tud nyújtani nekünk minden szempontból, mint a rumli. A rendszerető életmód egyébként a mai kortárs minimalizmus és kacatmentesítő kultúra részét is képezi.
A rendszerezés és rendrakás érinti a hűtőt is, ugyanis ahol ételeket tárolunk akaratlanul is rendetlenség támad.
Sok ember egyszerűen csak bedobálja a boltban vásárolt holmikat a hűtő mélyére, a vége pedig az lesz, hogy egy átláthatatlan kajahalmaz lesz a hűtő különböző fakkjaiban, ha pedig sok ideig megfeledkezünk róluk a nagy rendetlenségben, jönnek a megromlott ételek és a rossz szagok.
A rendszerezéssel, rendrakással ezek a kellemetlenségek kivédhetőek lennének. A szakértők azt mondják, hogy az azonos tápértékű dolgokat azonos helyen érdemes tartani a hűtőn, illetve nagy hangsúlyt fektetnek a különféle fakkokra, tároló edényekre, rendszerező elemekre. Érdemes a hűtőt úgymond kibélelni is, akár egy szilikon alátéttel vagy papírtörlővel, megakadályozva a koszolódást.