A cégalapítás által megnyíló lehetőségek

Ha valakiben ott lappang a vállalkozásra való vágyakozás, az előbb-utóbb kifog törni a beosztott pozíciónak a kereteiből és a cégalapítás útjára lép majd rá. Ennek pedig meglesznek majd mind a kihívásai, mind az előnyei. Ezzel párhuzamosan sokszor az is előfordul, hogy valaki elkezdi kicsiben, egyéni vállalkozóként és utána lép a cégalapítás magasabb lépcsőfokára.

Ha a költségeket nézzük és az ügyek intézésére szánt energiát, könnyen mondhatnánk, hogy más lehetőség után nézünk. Viszont, ha a pozitívumokat is mérlegeljük, akkor könnyen beláthatjuk, hogy a cégalapításnál nehezebb előnyösebb megoldást találni.

Az alkalmazotti pozícióban a legtöbb esetben egy fix bérrel tudunk számolni, időnként pedig teljesítményarányos kifizetésről is lehet hallani. Ezeknek azonban mind van egy olyan felső limitje, amit nehéz lehet meghaladni, hosszú évek kemény munkája után sem. Az egyéni vállalkozó pedig sokszor abba az akadályba ütközik, hogy az éves bevétele nem haladhat meg egy bizonyos összeget, hiszen akkor megnövekednek majd az adóterhei. Így hát egy k.f.t. megalapítása a járható út mindkét esetben, ha valaki olyan terméket hoz létre vagy olyan szolgáltatást képes nyújtani, amely nagyobb bevételeket fog eredményezni.

Az emberek részéről levő kereslet bizonyos termékek, szolgáltatások iránt nagyon megnőtt az utóbbi években. Ennek hatására pedig azt tudjuk mondani a cégalapításra, hogy továbbra is egy időszerű dolog. Végül pedig ne felejtsük el azt sem, hogy egy vállalkozás által olyan pályázatok megnyerésében is reménykedhetünk, amelyekre nem lenne más formában lehetőségünk.