A játszótéri eszköz kontra a digitális eszköz

Világunk az utóbbi évtizedekben óriási változáson ment keresztül és ez egy olyan generációt szült, amelyet teljesen begyűrűzött a technológia. Nincs az a gyerek, akinek a figyelmét ne lehetne lekötni egy új iPhone–os játékkal vagy egy vidám Youtube mesével. Sok szülőt viszont aggaszt, hogy ennek a jelenségnek mi lesz a hosszú távú következménye.

Szerencsére azonban, még a mai csöppségeket is vonzza a külvilág szabadsága és mi nagyobb öröm a számukra, mint egy színes, érdekes játszótéri eszköz. Ez minden aggódó szülő számára jó hír. Hiszen ezeket a játszótéri eszközöket mind az otthonokban, mind iskolákban és a kültéri parkokban is ellehet helyezni és így könnyen elérhetőek mindenkinek. Egy játszótéri eszköz viszont sok elemből áll, ezért kíváncsiságból nézzük is meg, hogy melyek a népszerűbbek a kis apróságok körében.

Az örök kedvenc az a játszóvár, aminek a látványa minden gyereket odavonz. Hiszen melyikük tudna ellenállni a mászófal vagy a csúszda hívó szavának. Ennél a játszótéri eszköznél mindenképp fontos a biztonságos kialakítás. Továbbá minden szülő alátudja támasztani, hogy ha ezen kívül található egy hinta, drótkötélpálya vagy a homokozó, akkor nehéz lesz onnan hazacsalogatni őket.

Ha viszont így sem akarna javulni a gyerek hangulata (ami nagyon ritkán fordul elő), a játszótéri hangszerek garantáltan jókedvre derítik majd. Legyen az xilofon, marimba, dob vagy esetleg beszélőcső, mindez fejleszti a társas kapcsolatokra való nyitottságot, gondolkodást, kreativitás.

Az utolsó játszótéri eszköz, ami kiemelendő, pedig az egyre népszerűbb trambulin, ami maximálisan kiszolgálja a mozgásigényüket.