A videokonferencia

Egy-két évtizeddel korábban egy tárgyaláson mindenkinek – akit érintett az esemény – jelen kellett lennie, és ha ezért több ezer kilométert kellett repülnie, hát megtette. De ma már a videokonferencia lehetősége sok időt, energiát spórol meg sok embernek.
A videokonferencia, ahogy a neve is tartalmazza, több videokamerán keresztül lefolytatott konferencia. Ennek előnye, hogy már nem csak halljuk a partnert, vagy üzleti felet, hanem láthatjuk is, mellyel egy közvetlenebb beszélgetés bontakozhat ki, mintha csak a hang lenne hallható. Mutatni is tud ezt-azt az egyik fél a másiknak, így nem szükséges mindent átküldeni és nehézkesen elmagyarázni. Kényelmes, praktikus, gyors és hatékony módszer, hogy több ország képviselőit összekössük pár percre, órára. Fontos tudni azt is, hogy időbeli eltérés sem érzékelhető a vétel-adáson, ahogy azt egyébként sok más ehhez hasonló technikai eszközön igen.
Ráadásul egyre több helyen elérhető, mint szolgáltatás. A budapestmeetingrooms oldalon is találhatunk több tárgyalót, ahol beépített videokonferencia berendezés van, amely segítségével akár a világ összes pontját összekapcsolhatjuk, hogy lefolytassunk egy üzleti tárgyalást. Rendkívül sokféleképpen lehet kialakítani egy videokonferencia berendezést, így ha a budapestmeetingrooms oldalán kínált tárgyalók közül választunk, akkor érdeklődjünk az ottani helyzetről.