fészekhinta és kisfiú

Az öcsém nagy kedvence a fészekhinta

A családban egy kis vidéki öcsém, akit évente csupán néhányszor látok, hiszen felköltöztem Budapestre és mindig megdöbbent, mekkora lett, mennyit változott, és mit ért el az utóbbi időben.

Ő az, aki teljesen elmerül a különböző játszótéri tárgyakban, például a fészekhintában, bár lehet, hogy idén már kinőtte. Mivel egyedülálló, szülei igyekeztek minél több egyedi és lenyűgöző játékkal ellátni, így került a fészekhinta a kertbe. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, igazán hasznos ajándék volt.

Szeretem ezt a fészekhintát, mert nem kell attól tartani, hogy a kis srác kiesik, hiszen védőhálók veszik körül, és kényelmesebb is, amikor csak úgy fekszik benne.

A hintázás egy ilyen játszóeszközön görbe kialakítása miatt nagyon kényelmes, és akár felnőttek számára is nagyszerű élmény lehet. Még a fészekhinta kényelmében is elalszik az öcsém, ha épp nagyon jól érzi magát benne.

Láttam hasonló darabokat városszerte a nyilvános játszótereken, bár jóval nagyobbak voltak, mint az unokaöcsémé. Láttam egy többszemélyes hintát ebből a fajtából, valamint egy felnőtt méretű gyártmányt is, mivel a fészekhinta nem feltétlenül gyerekeknek készült, míg a hinták eredetileg gyerekeknek való játékok voltak, a játszóterek pedig csak a gyerekek játszóterévé váltak. Köztudott azonban, hogy kortól és nemtől függetlenül mindenki élvezi a hintázást.

Az persze nem kérdés, hogy a gyerekek nagyon megszerették ezeket a játékszereket, ami a játszóterek elterjedéséhez vezethető vissza. Ma pedig már hivatalos EU-s szabványokat figyelembe véve gyártják ezeket. A Játszótérland webshopban különböző darabokat lehet találni számos kialakításban.