Elsősegélynyújtás egy túra során

Az iskolában számtalanszor vittek minket túrázni, osztálykirándulás gyanánt, és talán senki sem gondolt arra, hogy elférne a táskájában egy ilyen elsősegély csomag, hiszen csak egy egyszerű, stressz levezető kikapcsolódásról volt szó.
Azonban számos olyan eset adódhatott volna, főleg több napos túrák esetén, amikor jó lett volna, ha van nálunk megfelelő fertőtlenítőszer, sebtapasz, de adj Isten kötszer. Akár kisebb sérülésekre is gondolhatunk, például egy vízhólyagra, vagy ha elesik az ember és jobban megsérti a lábát, esetleg mély seb keletkezik. Ugyan ilyen könnyen vághatjuk vagy szúrhatjuk meg magunkat, vagy akár meg is égethetjük este a tűzrakás közben.
Érdemes tehát legalább egy alapfelszereltségű elsősegély csomagot magunknál tartani, mely tartalmaz kötszereket, sebtapaszt, ollót, fertőtlenítőszereket. Emellett nem árt az elsősegély csomag kiegészítéseképp beszerezni szemfertőtlenítő folyadékot, izolációs fóliát a kihűlés ellen és égési sérülésekre való kötszereket valamint géleket, mely nem csak csillapítja a fájdalmat, de fertőtleníti is a sérült bőrfelületet.