ingatlan

Ingatlanhoz jutás

Ingatlanhoz jutni ma Magyarországon az úgynevezett középosztálynak szinte csak hitelekkel lehetséges. A magántőke általában kevesebb, és a legtöbbeknek szüksége van hitelkiegészítésre egy megfelelő újépítésű otthon megteremtéséhez.

A régi típusú, rendszerváltás korabeli házak már egy letűnt kor képét viselik magukon, leginkább nagymamáinkat tudjuk benne elképzelni, de a fiatal családalapítók nem erre a közegre vágynak, és nem ilyen világban akarnak élni gyermekeikkel. A családosok számára bőven kínál hitel lehetőséget az otthonteremtéshez a jelenlegi kormány, innentől kezdve szinte csak ügyintézés és energia ráfordítás kérdése az egész. De egy ingatlan birtoklása mindenkinek alapvágya és joga, mérföldkőnek számít az életben, és egyfajta nyugvópontot is szolgáltat a későbbiekre nézve.

Jövőképet is ad, hogy bebiztosíthatja az ember magát egy otthon védő burka alatt, gyermekeinek stabilitást nyújthat ezáltal, hogy nem kell bármikor kiköltözni egy albérletből a változó vagy viszontagságos körülmények miatt. Elsők között szereplő szükséglete az embernek mindig a biztonság, még a Maslow-féle szükséglet piramis szerint is. Ehhez pedig fontos eszköz a biztonságot és védettséget nyújtó otthon megléte.