kutya és kutyaeledel

Mely általunk fogyasztott étel lehet egyben egy nagyszerű kutyaeledel?

Legtöbbünk számára a kutyáink a családunk nagyra becsült tagjai. Így nem csak otthonunkat és élményeinket osztjuk meg négylábú barátainkkal, hanem gyakran kedvenc ételeinket is. Ez jó? Nos, attól függ, mivel etetjük őket.

Milyen emberi táplálékot ehetnek a kutyák? Számos étel, mint például a friss húsok, a halak, a gyümölcsök és a zöldségek is kutyaeledelek a kutyák számára. De mivel a kutyák és az emberek eltérően metabolizálják a táplálékot, egyes emberi táplálékok kifejezetten veszélyesek a kutyára nézve. A különbség ismerete pedig megspórolhat egy állatorvosi utat.

Melyek a legjobb fehérjeforrások az ilyen kutyaeledel során? A szennyeződés elkerülése érdekében megfőzött, teljes étel friss, sovány vágott részei a melléktermékek nélkül. Kerülje kutyájának nyers hússal, hallal vagy tojással etetését, mert fennáll a baktériumok, például a szalmonella és az E. coli okozta ételmérgezés veszélye. A friss élelmiszer-összetevők enyhe főzése megelőzi a betegségeket, miközben maximalizálja a táplálkozást, az emészthetőséget és a kutyaeledel ízét.

Ha kiskorában odafigyelt az anyukájára, nem lepődik meg azon, hogy a friss, főtt zöldségek előkelő helyet foglalnak el azon a listán, amely megmutatja mely emberi táplálék egészséges kutyaeledel a kutyák számára.

Némely számunkra kiváló táplálék egyáltalán nem ajánlott a kutyák számára kutyaeledelként. Ezek közé tartozik a csokoládé, a szőlő, a hagyma és a makadám dió is. A nyers húson kívül pedig a kávé, a tea, az alkohol és a mesterséges édesítő sem tesz jót a kutyáknak.