Miért válasszuk a műfüvet?

A kert szépsége a gyönyörű, zöld fűszálak harmóniájából adódik. Ezért nem szabad eltűrni, hogy a gyomok elrontsák az összképet. Mikor vendégek érkeznek látogatóba, az élénk kerti pázsit a büszkeségünk, emiatt meg nagyon kellemetlen érzés, ha ehelyett kisárgult, elszáradt füvet látnak a látogatók.

A kis házikedvencet mindenki nagyon szereti, de ha van egy szép nagy udvar a ház ajtaján kívül, nem lehet őt mindig bent tartani, még akkor sem, ha sajnáljuk a füvet.

De mi a közös az előbb felsorolt állításokban?

Az, hogy a műfű minden ilyen problémát meg tud oldani.

Nem gazosodik, megtartja a gyönyörű szép színét hosszú éveken át, nem kopik, nem fakul és még a háziállat sem tud benne kárt okozni. Ez máris csodás lehet azok számára, akik megfáradtak a természetes fű gondozásának a nehézségei miatt.

De itt még nem állunk meg, hiszen a műfű elképesztő további előnyöket is kínál.

Az idő az egyik legnagyobb érték a mai világban. Ahogy egy családanya sem töltheti már idejének nagyrészét a ruhák kézi mosásával, így a családapa sem tölthet el rengeteg időt fűnyírással. Az anya ezért használ mosógépet és az apának pedig ezért ajánlott a műfűnek a telepítése.

De ha anyagi szempontból vizsgáljuk a kérdést, az sem megoldás, hogy rengeteg pénzt költünk egy öntözőrendszer kialakítására és utána pedig évekig a megjelenő meghibásodások helyrehozására. A műfűvel ilyen jellegű probléma nem fordulhat elő, hiszen folyamatosan olyan csodálatos marad, mint mikor megvásároltuk.

Ha pedig a környezettudatosság a fő szempont, akkor vegyük figyelembe, hogy a hagyományos gyepre rengeteg vizet kell locsolni, viszont a műfű ezt megspórolja és ráadásul egy környezetbarát, újrahasznosítható anyagból készül. Ezek után nem kérdés, hogy melyik mellett döntsünk.