Műfű, gyep az udvaron

Műfű minden kertbe

Igen, a műfű ma már minden kertbe megoldható, nem kell kifejezetten a legfullosabb luxuslakás kertjével rendelkeznünk. Műfüvet telepíteni sokkal egyszerűbb megoldás hosszútávon, mint a természetes füvet beültetni.

A fő különbség az értékállóságon van. Valamennyi kerttel rendelkező ember elmondhatja, hogy a gyep beültetését követően minden létező nap ki kell menni, gondozni, figyelni, és rendszeresen locsolni, gazolni, nyírni, hogy legalább valamilyen szinten hozza a belefektetett energia gyümölcsét. A természetes fű folyton kikopik, elbarnul, elszárad, mohásodik, és hamar eljön az idő, amikor újra kell füvesíteni az elejéről a területet.

A műfű azonban egyikre sem hajlamos, mivel egy mesterségesen alkotott termékről van szó, így minden időben megőrzi eredeti állapotát, vagyis a lehelyezést követően egyáltalán nem szorul semmilyen utólagos karbantartásra, így az élettartama alatt messze visszatermeli a kezdeti költségeit. A hagyományos gyepnél rendszerint a heves esőzés is hátrányos lehet, a műfű azonban el lett látva egy speciális vízelvezető rendszerrel, így a nagy mennyiségben lezúduló csapadékkal is jól elbánik. Emellett szerkezetileg is masszívabb, mint a természetes gyep, ugyanis az anyaga ellenáll a legintenzívebb igénybevételnek is, mint a játékok, hancúrozások, hempergések, tehát minden családtag számára ideális terepként szolgál. A műfüveken belül is többféle közül lehet választani, ami a kert és a mi igényünknek megfelelő színárnyalatú, sűrűségű, ezáltal is egyszerűbb a beszerzése.